Lithe Audio WiFi Allt-i-ett Multi-rum takhögtalare

Lithe Audio

Lithe Audio är en Engelsk producent av innovativa högtalare som kan spela upp musik via både Bluetooth och WiFi. Koppla in elkabeln och konfigurera till ditt trådlösa nätverk, eller anslut via nätverkskabel*. För den som inte har behov av att spela upp musik i flera rum samtidigt, så har de även några modeller med enbart Bluetooth-anslutning.
* Endast multi room högtalarna PRO-modellerna och bashögtalaren kan anslutas via nätverkskabel.

Lithe Audio Logo

Högtalare som ansluts till nätverk för uppspelning med AirPlay2, Google Cast, Spotify eller Lithe Audio-appen. Även Bluetooth finns för direktanslutning till enskild högtalare.

Högtalare med uppspelning direkt via Bluetooth, utmärkt för installation av enstaka högtalare eller när högtalarna inte behöver multi-room funktion

PRO-serien från Lithe Audio kan kompletteras med WiSA-modul för trådlöst TV-ljud.

Vädertåliga högtalare för utomhusbruk.

Spela musik till en eller flera Lithe Audio högtalare direkt från din telefon med AirPlay2 eller Google Cast.

Låt hela familjen kunna ansluta till ljudsystemet, oavsett om ni använder Apple eller Android telefoner. Med anslutning till ditt nätverk kan du enkelt spela upp musik i ett eller flera rum samtidigt. För den som vill spela upp till bara en enskild högtalare så har varje högtalare även Bluetooth (med undantag för bashögtalaren). Du kan även kombinera högtalare från andra tillverkare, som också har stöd för AirPlay2 och Google Cast. På så vis kan du skapa ett otroligt flexibelt ljudsystem för samtidig uppspelning i hela hemmet.

WiFi V2 modellerna har även AUX-ingång för anslutning av extern ljudspelare, medan PRO-modellerna har Optisk ljudingång för anslutning av TV. PRO-modellerna kan kompletteras med WiSA-modul för trådlöst TV-ljud, vilket du kan läsa mer om genom att klicka här.

Lithe Audio högtalare över matplats.

Lithe Audio par, högtalarpaket med en aktiv och en passiv högtalare, kan installeras i stereo- eller mono läge. Stereoläge passar bäst där högtalarna används tillsammans i ett ljudsystem till TV, där högtalarna inte placeras allt för långt ifrån varandra. Monoläget är perfekt när högtalarna installeras i större rum, där målet är att sprida ljudet så mycket som möjligt.

Extra bas

Om du vill komplettera din Lithe Audio ljudanläggning, eller dina befintliga AirPlay2 eller Google Cast högtalare, med en liten extra knuff i de lägre registren. Då kan denna smidiga lilla subwoofer vara just för dig. Den mäter endast 174x174x184 mm och är därmed enkel att placera på en diskret plats. Högtalaren kan anslutas via WiFi eller nätverkskabel.

Lithe Audio högtalare i badrum.

I badrum med intilliggande bastu kan den aktiva högtalaren installeras i badrummet och den passiva kan installeras inne i bastun. Den behöver monteras lågt, gärna inte mer än ca 40cm över golvet för att undvika intensiv värme.

Lithe Audio Bluetooth

När du bara avser installera högtalare i ett enda rum, eller helt enkelt alltid vill ha samtliga högtalare anslutna, så är Bluetooth det enklaste sättet att spela upp musik. Dessa modeller saknar nätverksanslutning, men du kan sammanlänka upp till tre par Bluetoothhögtalare med Link-Pack kabel. Det gör att du kan ha en väl utspridd ljudanläggning för samtidig uppspelning i samtliga högtalare. Självfallet finns även IP-klassad badrumshögtalare med Bluetooth.

Lithe Audio Bluetoothhögtalare har även AUX-ingång för anslutning av extern ljudspelare, t.ex. cd-spelare eller TV.

Rum om ca 30kvm

För större rum rekommenderar vi ett par högtalare, där en passiv högtalare ansluts till den aktiva.

Länka upp till tre par Bluetoothhögtalare

Med Link Pack kan du koppla samman flera Lithe Audio Bluetoothhögtalare och skapa en ljudanläggning som täcker en mycket stor yta, eller flera rum.

Link kabel bluetooth högtalare

Utomhushögtalare med Bluetooth

Med dessa utomhushögtalare kan du spela upp din favoritmusik på altanen eller i trädgården. Eftersom dessa spelar upp ljud i mono kan ett par högtalare placeras långt ifrån varandra, utan att något ljud går förlorat. Ljudet kan då spridas till en större yta. Högtalarna levereras med beslag för möjligheten att förankra dem i t.ex. ett altangolv om så önskas. Bara att koppla in och spela upp!

Installation och tillbehör

Komplettera dina infällda högtalare med en bra akustikhuva för att få absolut bästa ljud från dina högtalare, och för att hindra oönskat ljud att läcka genom innertaket till andra rum.

TIPS: För Lithe Audio infällda 6,5″ högtalare rekommenderar vi att högtalarna innesluts i en låda innanför innertak, för att inte komma i kontakt med damm och eventuell isolering. Det ger även en säkrare installation för strömförsörjning*. Dimensionerna för inbyggnadslåda är inte av särskilt stor vikt, vi rekommenderar innermåtten 250x250x150mm för att få plats med högtalare, transformator och akustikhuva.
* El-installationer skall utföras av behörig elektriker som kan försäkra om att installationen uppnår aktuell säkerhetsstandard.