Lithe Audio högtalare över matplats.

Multi-Room: Spela musik till en eller flera Lithe Audio högtalare direkt från din telefon med AirPlay2 eller Google Cast.

Låt hela familjen kunna ansluta till ljudsystemet, oavsett om ni använder Apple eller Android telefoner. Med anslutning till ditt nätverk kan du enkelt spela upp musik i ett eller flera rum samtidigt. För den som vill spela upp till bara en enskild högtalare så har varje högtalare även Bluetooth (med undantag för bashögtalaren). Du kan även kombinera högtalare från andra tillverkare, som också har stöd för AirPlay2 och Google Cast. På så vis kan du skapa ett otroligt flexibelt ljudsystem för samtidig uppspelning i hela hemmet.

WiFi V2 modellerna har även AUX-ingång för anslutning av extern ljudspelare, medan PRO-modellerna har Optisk ljudingång för anslutning av TV. PRO-modellerna kan kompletteras med WiSA-modul för trådlöst TV-ljud, vilket du kan läsa mer om genom att klicka här.

Lithe Audio Logo
Lithe Audio högtalare över matplats.

Lithe Audio par, högtalarpaket med en aktiv och en passiv högtalare, kan installeras i stereo- eller mono läge. Stereoläge passar bäst där högtalarna används tillsammans i ett ljudsystem till TV, där högtalarna inte placeras allt för långt ifrån varandra. Monoläget är perfekt när högtalarna installeras i större rum, där målet är att sprida ljudet så mycket som möjligt. Till exempel för att fördela ljud mellan matplats och matlagningsplats i ett öppet kök.

Extra bas

Om du vill komplettera din Lithe Audio ljudanläggning, eller dina befintliga AirPlay2 eller Google Cast högtalare, med en liten extra knuff i de lägre registren. Då kan denna smidiga lilla subwoofer vara just för dig. Den mäter endast 174x174x184 mm och är därmed enkel att placera på en diskret plats. Högtalaren kan anslutas via WiFi eller nätverkskabel.

Lithe Audio högtalare i badrum.

I badrum med intilliggande bastu kan den aktiva högtalaren installeras i badrummet och den passiva kan installeras inne i bastun. Den behöver monteras lågt, gärna inte mer än ca 40cm över golvet för att undvika intensiv värme.

Installation och tillbehör

Komplettera dina infällda högtalare med en bra akustikhuva för att få absolut bästa ljud från dina högtalare, och för att hindra oönskat ljud att läcka genom innertaket till andra rum.

TIPS: För Lithe Audio infällda 6,5″ högtalare rekommenderar vi att högtalarna innesluts i en låda innanför innertak, för att inte komma i kontakt med damm och eventuell isolering. Det ger även en säkrare installation för strömförsörjning*. Dimensionerna för inbyggnadslåda är inte av särskilt stor vikt, vi rekommenderar innermåtten 250x250x150mm för att få plats med högtalare, transformator och akustikhuva.
* El-installationer skall utföras av behörig elektriker som kan försäkra om att installationen uppnår aktuell säkerhetsstandard.