Publicerad den Lämna en kommentar

Diskret och infällt för LA-ramar i Ängelholm

LA-ramar CICS62

När vi blev kontaktade av Lars på LA-ramar fick vi det förklarat att det redan fanns en befintlig ljudanläggning på plats. Men det fanns områden för förbättring. I detta fall hade vår kund specifika önskemål – och vi levererade!

Diskret, infällt och ont om utrymme för LA-ramar

När kunden ville ha infällda högtalare men samtidigt säger sig ha ett innertak som endast tillåter ett monteringsdjup på max tio centimeter gäller det att välja rätt högtalare. Många inbyggda högtalare har ett monteringsdjup närmare dubbla det angivna måttet. Men det var viktigt med infällda högtalare eftersom ljudanläggningen skulle bli mer diskret.

Fylligt allround kräver större högtalare

Kunden ville ha högtalare för allround ändamål. Med allround syftar de flesta på ett brett frekvensomfång, vilket är svårt för små högtalare att leverera. Därför ville vi erbjuda en högtalare med lite större baselement, men samtidigt hitta en högtalare som uppfyllde kraven för det låga monteringsdjupet på endast tio centimeter.

Vår lösning

Våra leverantörer erbjuder tillsammans ca 20-30.000 produkter varav ett tusental är olika högtalare. I detta fall hade kunden ett befintligt slutsteg som han önskade koppla högtalarna till. Vi rekommenderade en lösning på fyra stycken Contractor CICS 62 från LD systems. Den infällda högtalaren är utrustad med ett baselement på hela 6,5″ och en diskant placerad i coaxialt utförande. Det innebär jämnare och effektivare spridning av hela frekvensomfånget som enligt specifikation sträcker sig från 70 till hela 20.000Hz. Dessutom är monteringsdjupet för denna modell endast 87mm.

En nöjd kund är en återkommande kund

Efter att högtalarna skickats iväg tog det inte många dagar förrän jag mottog ett telefonsamtal från samma kund. Och det var glädjande besked. Inte bara var han väldigt nöjd med högtalarna, utan visade stor uppskattning av de tips jag delade med mig av gällande installationen. Faktum är att han var så nöjd att han ville komplettera med ytterligare högtalare av samma modell! En kund som kommer tillbaka är bland de bästa betygen man kan få, och det är verkligen roligt tycker jag!

John Ditmeyer
Skribent: John Ditmeyer
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.