Publicerad den Lämna en kommentar

Personligt möte med en kund på Gotland

JD music kund Gotland

Under hösten 2017 beställde Christoffer Wallin från mellersta Gotland ett par infällda takhögtalare med Bluetooth. Han skickade oss sedan ett videoklipp där han nöjt visade upp högtalarna. När han vid ett senare tillfälle återkom och berättade att han ville beställa ytterligare två par högtalare till andra rum i sitt huset bestämde jag mig för att leverera högtalarna personligen och samtidigt få uppleva hans installation.

Christoffer från Gotland
Christoffer Wallin tog sig genast en titt på sina nya högtalare.

“Inga problem att lyssna på musik när man duschar”

 

De första högtalarna som Christoffer köpte och lät installera var ett par 5,25″ infällda bluetooth-högtalare som heter CSBT60. I ett av hans två badrum har ett nedhängt akustiktak dom är perfekt för denna typ av installation. En elektriker har sett till att eluttaget i undertaket, som högtalarna är kopplade till, går på samma tändkabel som belysningen. Det gör att högtalarna inte drar någon onödig ström när de inte används, och dessutom startar direkt när man kommer in och tänder belysningen. Högtalarnas IP-klassning lämpar sig inte för installation inne i duschen. Men de gick bra att installera i taket utanför själva duschen. Och det är, enligt Christoffer, inga problem att lyssna på musiken när man duschar.

Musik när man duschar

Christoffers badrum

Större högtalare för nästa projekt

Han säger att han är nöjd med ljudet, särskilt med tanke på priset. Det enda han saknar med de första högtalarna är bara lite mer bas. Därför valde han att för kommande projekt gå upp en storlek. De nya högtalarna är 6,5″ högtalare och heter CSBT65.

Hur låter det?

Svaret är: Överraskande bra! En av högtalarna har ett inbyggt slutsteg med Bluetooth mottagare, den driver även den andra högtalaren. Med två högtalare i ett sådant litet rum behövs det inte särskilt hög volym för att lyssna på musiken. Du kan lyssna på ett smakprov i videoklippet på Facebook genom att klicka här.

Fler kundbesök på Gotland

Jag hoppas verkligen jag har möjlighet att flyga ner till Gotland igen i framtiden, när Christoffer har låtit installera den större modellen av högtalarna i de andra rummen där han skall ha dom. Då vill jag åka dit igen och själv spela in ett videoklipp på hur högtalarna låter!

 

John Ditmeyer
Skribent: John Ditmeyer

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.