Publicerad den Lämna en kommentar

R Asia, där ljud- och smakupplever gifter sig

R Asia restaurang

Vi mötte Shuai Chen på R Asia som anlitat JD music för att ge sina kunder en bra ljudupplevelse till måltiden.  Han blev nöjd och förklarar varför han blev det.

Den som kan sina lunchhak, restauranger och bufféer på norrsidan om Stockholm har alla gånger koll på R Asia i Solna Centrum. Det är, vad jag själv sett under många år som hungrig besökare på lunchen, en mycket populär lunchrestaurang och jag hyser inga tvivel på att det gör sig minst lika bra som restaurang även kvällstid och ser vi till de goda referenserna de fått så klingar det gott ända tillbaka till de första recensionerna 2013. Du kan läsa ord som ”Den bästa asiaten i Västerort” och jag håller med.

R-Asia valde åtta högtalare, BSP125 från Bluesound, samt installationsarbete utfört av JD musics killar. Högtalarna BSP125 från Bluesound låter otroligt bra och passar såväl restauranger som butiker och caféer. De kan dessutom kompletteras med de större högtalarna från BSP500 och BSP1000, som även kan användas utomhus. Det finns knapp-paneler som kan användas för att låta viss lokal styrning i specifika zoner, vilket är lämpligt för SPA- och hotellanläggningar där besökare själva kan välja mellan olika förinställda musikkanaler.

Shuai Chen är ägare till R Asia Restaurang AB. Han berättar att restaurangen har funnits sen 2013 och att de ville höja stämningen med lite bakgrundsmusik till gästerna.

– Vi upplevde att vi behövde göra något, menade Shuai med lätt rynkad panna. Det var trist och tyst utan musik. Jag började att kolla på nätet efter ljudteknik och fastnade på JD
music. De visade sig vara trevliga och effektiva i sitt arbete. Ljudbilden blev det som vi önskade, vi är verkligen nöjda.

Nästa steg för R Asia skulle kunna vara att komplettera med fler högtalare, då fler högtalare med lägre volym låter musiken komma närmare fler av borden, vilket skulle ge en ännu jämnare ljudbild. Men de åtta högtalare som installerats i restaurangen täcker cirka fyra bordsgrupper vardera. De levererar sådant klart och fint ljud att musiken hörs fint i hela restaurangen som det är. Det som kan vara mer aktuellt för dem är att låta installera en knapp-panel varifrån personalen kan styra volymen och välja mellan förinställda musikkanaler, så behöver de inte ens ha en iPad eftersom högtalarna streamar direkt från en lång rad musiktjänster.

BSP124 Bluesound installation
BSP125 Bluesound högtalare under konfiguration.

Det viktigaste i en restaurang är sällan ljudsystemet utan det är maten som kammar hem förstaplatsen. Att maten är bra på R Asia vet vi, att personalen får goda betyg i recensionerna vet vi också och om de är så här nöjda med den nya ljudbilden och att de samtidigt har Västerorts bästa asiatiska meny, ja då är det inte dåligt om vi nu kan se dem ha både en behaglig ljudbild och en fantastisk buffé, för vem i rättskaffens namn vill inte njuta med båda öron och smaklökar?

– Vi på R Asia säger tack för ett gott samarbete, avslutar Shuai och går in i köket.

Själv sneglar jag på sushibuffén och faller till föga och avnjuter både en och två påfyllningar innan jag mätt, öronnöjd och belåten kryssar hemöver i Solnatrafiken.

R Asia restaurangägare
Shuai Chen, ägare av restaurang R Asia Restaurang AB.

Länk till restaurangen: R-Asia


Henning Svedberg
Skribent: Henning Svedberg
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.