Vår berättelse

Vår berättelse

Från tanke till handling – hur vår webbshop startade.

Allt började med en idé om en musikaffär där kundens behov tillgodoses och där service och vänlighet ligger i fokus

Idén för att starta JD music  började 2014, när jag själv var på jakt efter högtalare till mitt band. Bandet, Smiling Politely, spelar tillsammans för skoj skull bara någon gång per år, så jag behövde inga exklusiva grejer. Med siktet inställt på vad jag villa köpa besökte jag flera musikaffärer runtom i Stockholm. Men för varje butik jag besökte sjönk modet, då jag över allt bemöttes av säljpersonal som var snabba med att försöka övertala mig att köpa högtalare långt över vad min budget tillät, och långt över mina behov. Det blev inget köp. Jag funderade länge på varför personalen i dessa musikaffärer var mer intresserade av att övertala mig att köpa dyrare produkter än vad jag hade behov av. Vart fanns viljan att hjälpa?

Under min uppväxt på Gotland fanns två musikaffärer, Åkesson Musik (som senare blev 4Sound och kort därefter gick i konkurs) och Dolles, som på min tid hade en musikhandel i sin egen källare. Oavsett vilken musikhandel man valde att gå till kunde man räkna med att bemötas vänligt och hjälpsamt. Bara en gång har jag minne av att en säljare på Åkesson Musik (efter de blivit en del av 4Sound) försökte sälja på mig något dyrare än jag frågat efter. Det resulterade förstås i att jag köpte det jag ville ha från Dolles istället. Det var en el-akustisk westerngitarr som jag använder än idag.

Efter att jag varit runt i Stockholms musikaffärer, i min jakt på högtalare, och ständigt övertalad att köpa något jag inte behövde, så slog det mig en dag. Om jag vill ha en musikaffär där fokus ligger på vad kunden vill ha, dennes behov samt bra service och vänlighet, då får jag öppna den själv!

Hemsidan lanserades 2015, och i andan av att vilja hjälpa andra så lanserades även vår blogg där vi skriver artiklar för att sprida kunskap, och även bjuder in gästskribenter, för bredare kompetens inom olika ämnen som rör musik. Under samma vår öppnade JD music butik strax utanför Vallentuna Centrum, norr om Stockholm. En musikhandel där kunder serverades kaffe och där målet var att alla skulle känna sig välkomna!

Tyvärr blev den fysiska butiken kortlivad, troligtvis på grund min egen okunskap om marknadsföring (och behovet av marknadsföring), samt det faktum att butiken låg i ett industriområde dit få hittade. Under hösten 2016 stängde vi därför den fysiska butiken, men har ännu kvar vårat showroom. Som kund är du välkommen att besöka oss och handla direkt som i en vanlig musikaffär – men du måste dock ringa i förväg och förvissa dig om vi är på plats då vi ofta är ut och utför uppdrag. Vi jobbar fortfarande efter samma anda, där fokus ligger på vad kunden vill ha, dennes behov samt bra service och vänlighet! Och detta är något som speglas i de omdömen våra kunder har givit oss!

Vi växer ständigt och i vår webbshop idag hittar du både musikinstrument och ljudutrustning. Vi arbetar även med installation av ljudlösningar i offentliga lokaler som butiker och restauranger. Men den delen av vår verksamhet har en helt egen berättelse…

/John Ditmeyer